I løpet av høsten skal 80 0000 jegere felle, slakte og behandle elg, hjort, rådyr og villrein. Jakta har lange tradisjoner som holdes i hevd, men i år gjør korona at flere opplever situasjonen som spesiell.
Følg generelle hygieneråd under jakta
Mattilsynet anbefaler at jegerne følger de generelle hygienerådene, også med tanke på covid-19.En «god jeger» skal ha kunnskap om riktig måte å ta vare på viltkjøttet. Hygienisk håndtering er avgjørende for å få et godt, holdbart kjøtt som er trygt å spise.Les mer på Mattilsynets side om generelle hygieneråd, både ved Covid-19 og jakt generelt.
Tips til næringsmiddelvirksomheter
Tips til jegere
Smitter ikke via mat og drikke
Det er ikke noe som tyder på at koronavirus smitter via mat og drikkevann. Det er i likevel viktig å huske på at det kun er friske mennesker som skal håndtere mat.Når det gjelder smitte mellom deltakere i jaktlag og lignende, viser vi til rådene fra helsemyndighetene.
God håndhygiene er viktig
Alle jegere bør være opptatt av å behandle slakt og oppbevare og transportere vilt på en hygienisk god måte.Det å vaske hendene hyppig kan være mer hygienisk enn å bruke engangshansker. Hvis det ikke er tilgang til håndvask er engangshansker et alternativ, men da må disse byttes hyppig. Har du vært borti noe som kan være forurenset, må hanskene byttes.Forklær av plast er vanlig å bruke i forbindelse med slakting og håndtering av ferskt kjøtt.