- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Feltkontroll av hjorteviltkjøtt – Sokna
13.08.2014 @ 09:00 - 17:00
Nasjonale bestemmelser om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt har åpnet for at en person på jaktlaget kan kontrollere og gi erklæring på jaktlagets kjøtt etter å ha deltatt på dette kurset. Kjøttet kan da leveres til lokal detaljist, i tillegg til sluttforbruker og viltbehandlingsanlegg. Mulighetene er nå til stede for en enklere og rimeligere omsetning, som samtidig er trygg og sporbar.
Mattilsynet er svært tilfreds med ordningen og ønsker å redusere sin kontroll på jaktlagets kontrollsted.
Hensikt: Kurset skal gi deltakerne kunnskap og holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til Feltkontrollør av hjorteviltkjøtt. Målet er også å heve kvaliteten på jaktlagets eget kjøtt og å øke verdien av hjortevilt og hjorteviltkjøtt innen flere sektorer.
Målgruppe: Personer som skal foreta Feltkontroll av hjorteviltkjøtt og andre interesserte.
Kun erfarne jegere (min. 5 år hjorteviltjakt) med slakte-erfaring (min. 20 stk. hjortevilt) tildeles kursbevis.
Sentrale emner: Målsettinger. Lovgivning og administrative bestemmelser. Kjøttkvalitet. Kvalitetsheving, verdiheving og verdiskaping. Sykdommer og skader. Bakterier, virus og sopp. Miljøforurensning. Helsefare. Kjøtthåndtering og hygiene i praksis. Lokaler til slakting og lagring. Rutiner vedrørende feltkontrollører og feltkontroll.
Kursansvarlig: Kursleder og foreleser, Dagh Bakka fra Skogbrukets Kursinstitutt og veterinær fra Mattilsynet.
Sted og tid: Rustad Kafe, Sokna. 13.08.2014 kl. 09.00 – 17.00.
Økonomi: Kursavgiften på kr 1 900,-, inkludert mat og kursmateriell, faktureres etter kurset.
Påmeldingsfrist: 01.08.2014. Deltakerbegrensning.
Mer informasjon og påmelding på: www.skogkurs.no
Vet du om en aktivitet som bør føres opp i kalenderen?
Kontakt oss på e-post: post@hjortevilt.no
Takk for hjelpen!